“Online platforma “FRKA”(Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti ) promoviše mlade umjetnike/ice širom BiH. Na ovu ideju je došla grupa mladih ljudi iz 6 lokalnih zajednica, koja ima cilj da okupi mlade umjetnike/ice na jednom mjestu.”

Premijerno prikazan prvi RadiYo Active Podcast

Podijeli ovaj post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jedna od novih aktivnosti RadYa Active je snimanje podcasta koji će se objavljivati svakog drugog četvrtka na našem službenom YouTube kanalu u 20h! U nešto više od sat vremena, gledatelji će moći uživati uz zanimljive goste koji dolaze iz različitih branši i bave se pitanjima koja su važna za mlade ljude i našu zajedničku budućnost.

Podcast, kao novi format medijskog sadržaja, sve je popularniji u posljednje vrijeme. Razlog je, čini se, način na koji se najrazličitije teme predstavljaju široj publici. U opuštenoj atmosferi i bez unaprijed osmišljenog scenarija, razgovor teče prirodno i spontano. Upravo zbog toga, gledateljima je takav format blizak i drag. Slušajući razgovor, oni mogu da se zabave, ali i nauče i usvoje mnoge korisne informacije.

RadiYo Active podcast uređivat će i voditi dvojac koji čine Kemal Alijagić i Ivona Kukić. Razlike u njihovim godinama i temperamentu ono je što ovaj podcast čini posebnim.

Alijagić tako kaže: „Podcast je, kao format, lako pristupačan svima – kako za gledanje, tako i za kreiranje. Mi volimo ubaciti malo više pripreme u svoje podcaste jer su tematski. Od našeg podcasta prvenstveno očekujem dobro druženje sa zanimljivim gostima i razgovor o zanimljivim temama. Najviše se radujem novim iskustvima koja ćemo sigurno steći radom na ovom podcastu, u sklopu kojeg ćemo govoriti o temama koje su bitne mladima. Volio bih da predstavimo „alternativne“ teme koje nisu toliko zastupljene u današnjim medijima, zbog toga što i omladina treba imati svojih pet minuta. Na ovaj ili na onaj način.“

Nadopunjujući se, Alijagić i Kukić predstavljat će niz tema kroz različitu prizmu i perspektive. Na taj način, svaki će gledatelj moći pronaći nešto za sebe.

Kukić ističe: „Teme koje ćemo predstaviti u našem podcastu su atraktivne, aktualne i važne. Dobiti priliku da u medijskom prostoru govorimo o seksualnom i reproduktivnom obrazovanju, cyberbullyingu ili umjetnosti predstavlja veliku odgovornost. Stvari koje mladi (i stariji) čuju u podcastu mogu da ih podstaknu na daljnje istraživanje i propitkivanje svijeta oko nas. Upravo zbog toga, jako mi je važno dobro se pripremiti i tražiti odgovore na pitanja koja mladi možda nikad nisu ni mogli postaviti. Upoznavanje novih ljudi, slušanje stvarnih i životnih priča, zajedništvo i smijeh – to je ono po čemu ću pamtiti podcast.“

Kroz sljedećih nekoliko mjeseci, voditeljski par i ekipa iza kamera omogućit će vam priliku da saznate nove stvari o temama koje su dio naše svakodnevice, a o kojima se obično šuti ili tek rijetko govori.

Prvi RadiYo Active podcast premijerno je prikazan sinoć u 20:00h. O svijesti mladih o  seksualnom i reproduktivnom zdravlju, kao i uvođenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja kao predmeta u formalnom obrazovanju, govorio je Amer Džekman, koordinator za mlade Asocijacije XY.

Raznolikost tema i profesionalni gosti koji vas očekuju, simpatične različitosti voditelja, topao ambijent radijske redakcije su razlozi da nam se pridružite i gledate nas svakog drugog četvrtka od 20h! Svako od gledatelja moći će pronaći nešto za sebe, nešto naučiti, i dobro se zabaviti.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Adna Kepeš // “Naša djeca” Zenica

Još priča

Essay Writing Services Pros and Cons

If you’re looking for essay writing services, then it is essential for you to appear at the different qualities of a great service. If you

Isexychat

However , growing to be a part of the site officially truly does require payment. If you’re too shy to point out up on digicam

Pošalji svoju priču

Besplatno promovišemo umjetnike i umjetnice iz biH

NA KORAK SI,
DO PRIJAVE!